Savisaar Saksa lehele: eestlased peavad euro nimel liiga palju ohverdama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Liis Treimann

Savisaar sõnas ajalehele Zeit online antud intervjuus, et valitsus kiirustas euro tulekuga liialt ning sundis rahvast selle nimel liiga palju ohvriks tooma.

Savisaar sõnas intervjuus, et euro nimel tõsteti makse ja kärbiti eelarvet. «Sellega seoses on Eesti majanduse üldine olukord ja inimeste võime eluga toime tulla tunduvalt langenud. Olen veendunud, et inimeste ohverdused euro tuleku tõttu on olnud liiga suured ning ühisraha võeti vastu kiirustades,» sõnas Savisaar ajalehele.

Savisaar kritiseeris valitsust ka eelarvepuudujäägi pärast, mis on tuleval aastal suurem kui 2010. aastal. Puudujäägiga eelarve vastuvõtmine oli Savisaare sõnul märk sellest, et majanduse taastumine ei ole toimunud nii hoogsalt, kui tahetakse arvata.

Savisaare sõnul ei olnud euro tuleku ümber ka piisavalt arutelu: «Valitsus kasutas eurot, et küüniliselt viia ellu mitteeuroopalikku sotsiaal- ja majanduspoliitikat. Tulemuseks on see, et väike osa rikastest saab rikkamaks ning keskklass ning need, kelle sissetulekud on tagasihoidlikumad, jäävad järjest vaesemaks,»

Savisaar tõi näiteks Poola, mis majanduslangusest paremini välja tuli ega püüdle ühisraha poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles