Swedbanki juhidraama järgmine vaatus: aktsionärid ei toeta nõukogu esimeest

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki nõukogu senine esimees Anders Sundström on kaotanud aktsionäride toetuse.
Swedbanki nõukogu senine esimees Anders Sundström on kaotanud aktsionäride toetuse. Foto: Claudio Bresciani / Scanpix

Swedbank teatas täna, et senise nõukogu esimehe Anders Sundströmi kandidatuuri ei esitata üldkoosolekule tagasivalimiseks, sest aktsionärid ei taha tema jätkamist.

Swedbanki nõukogu liikmete nimetamise komitee, mis koosneb nelja suure aktsionäri esindajatest ja Sundströmist, pakkus veebruaris panga tänavuse üldkoosoleku päevakavva punkti Sundströmi tagasivalimisest.

Täna teatas komitee aga selle ettepaneku tagasivõtmisest. «Pärast ettepaneku avalikustamist oli komiteel dialoog komitees mitteesindatud institutsionaalsete investoritega. Komitee saab nüüd järeldada, et ettepanekul taasvalida Anders Sundström esimeheks ei ole piisavalt toetust, et seda esitada,» teatas komitee pressiteates.

Sestap on komitee informeerinud Sundströmi, et teda ei esitata ning teinud ettepaneku, et esimeheks tuleks järgmise aasta üldkoosolekuni valida praegune aseesimees Lars Idermark.

«Kaitsmaks panka, selle kaubamärki ning loomaks tingimusi järgmiseks arenguetapiks, olen taas nõustunud saama esimeheks käesolevaks aastaks,» ütles Idermark pressiteate vahendusel.

Komitee teatel on Idermarkil Rootsi institutsionaalsete investorite laiapõhjaline toetus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles