Uuring: sakslased unistavad marga tagasitulekust

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa mark.
Saksa mark. Foto: wahrheiten.org

Peaaegu pooled Saksamaa elanikud tahavad endise rahvusvaluuta Saksa marga juurde tagasi pöörduda, sest Euroopa ühisraha kasutuselevõtt on nende heaolu vähendanud. Lisaks usub euro stabiilsust vaid väike osa inimesi ning vähene usk eurotsooni kriisi lõppemisse  tugevdab hinnatõusu ootusi.

Kölni analüüsikeskuse YouGov-Institut tehtud uuringu tulemused näitavad, et 49 protsenti küsitletud elanikest sooviksid rahvusvaluuta Saksa marga juurde tagasi pöörduda. 51 protsenti sakslastest ei ole euro kui valuutaga rahul ning 77 protsenti küsitletustest kinnitas, et ühisraha on nende heaolu vähendanud, vahendab uuringut ITAR- TASS.

Marka ei tahaks tagasi vaid 41 protsenti vastanutest.

Vaid 17 protsenti küsitletutest arvas, et on Euroopa ühisraha kasutuselevõtust kasu saanud.

Lisaks ei usu enamik küsitletutest ühisraha päästmisesse: enam kui kaks kolmandikku ehk 67 protsenti vastanutest kahtlevad euro stabiilsuses ning 57 protsenti kardavad hinnatõusu vallandumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles