Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Söögikohad tulevad välja mereanninädalaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Hanneli Rudi
Copy
Ahvenat on eesti köögis ikka hinnatud.
Ahvenat on eesti köögis ikka hinnatud. Foto: Stanislav Moshkov

Eesti Maitsete eestvedamisel on tänavune aprill ja mai ristitud Mereanni kevadeks, et söögikohtade mereannimenüü saaks senisest mitmekesisem.

«Kuna ühe tooraine pidime ise valima, osutus meie poolt valituks minu lemmik, ahven,» rääkis Saarte Häälele Mosaiigi peakokk Risto Laanet.  Juurde loositi veel tint ja latikas, mida iseenesest, vähemalt Laaneti arvates, kohtab saarlaste toidulaual harvem.

See teeb aga väljakutse isegi huvitavamaks – kuidas siduda neid peakoka oma lapsepõlve maitsetega. «Nii saigi tindist see roog, mida tavaliselt olen harjunud räimest tegema, ja latikast see roog, mida olen teinud suitsulestast,» selgitas Laanet.

Tagasi üles