Päevatoimetaja:
Sander Silm

Hiidlaste õlut hakkab pruulima üle ilma tuntud meister

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Hanneli Rudi
Copy
Kärdlas on kavas avada ka õllerestoran.
Kärdlas on kavas avada ka õllerestoran. Foto: SCANPIX

Tänavu juuni algul Kärdlas avatava õlletööstuse peaõllemeister ja retseptide väljatöötaja on Jan Koma Slovakkiast.

«Ta on õlleringkondades väga tuntud ja tema nime on mainitud isegi õlleentsüklopeediates,» tutvustas Hiiumaa Pruulikoda tegevjuht Rain Annusvere Hiiu Lehele meistrit. Ta lisas, et kui muusikaga võrrelda, siis Koma on Pärt omal alal.

Slovakkia õlletraditsioonidele pühendatud Wikipedia artiklis on kirjas, et Jan Koma oli neli aastakümmet, 2011. aastani ametis ERB (Eduard Rada Brewery) õlletööstuses.

Koma on niiöelda külalisõllemeister, kes juba tegi Kärdlas esimesed õllekeedud ja vastavalt vajadusele tuleb ka hiljem appi.

Hiiumaa õlletööstuses on kavas hakata tootma lager-tüüpi elusat ehk pastöriseerimata õlut, mille käimiseks kulub palju aega. Annusvere ütles, et nad ei tahaks õlut isegi filtreerida, kuid kuna see annab pikema säilivusaja, siis seda võimalust kaalutakse.

Tagasi üles