Oma värskeimas raamatus «Medium raw» kirjutas Bourdain, et suurima kalaturu avamisaegade tõttu ostavad New Yorki restoranid üldjuhul kala ära juba neljapäeval, mistõttu esmaspäevaks on pakutav kala neli päeva vana. Olde Hansa peakoka Emmanuel Wille sõnul Eesti restoranides sellist olukorda pole. «Eestis on värske kala kogu aeg saadaval, mistõttu pole põhjust karta, et restoranid riknenud toitu serveeriks,» sõnas Wille.
Ka veinirestorani Dominic peakokk Allar Oeselg kinnitas, et õige pakendamise ja temperatuuri juures säilib mõni kala isegi lausa viis päeva täiesti värskena. Ta lisas, et kuna enamus restorane varustab ennast värske kalaga mitu korda nädalas, siis puudub tegelikult üldse vajadus kala mitu päeva säilitada.
Restorani Magus Auk peakokk Juuso Penttinen muigas küsimuse peale ja ütles, et nende restoran on esmaspäeviti suletud. «Tegelikult on nii, et kalaroa tellimisel ootab külaline ikkagi värskest toorainest valmistatud rooga ja meie seda ka pakume,» rääkis ta.
Penttinen selgitas, et oma kala saavad nad ettevõttelt Kalakala&Pojad, kellega on restoran teinud koostööd juba aastaid. Portsud tellib restoran üldiselt nii, et neid jaguks kaheks päevaks. «Mitte ükski portsjon ei jää meie kappidesse rohkemaks kui kaheks päevaks,» sõnas Penttinen.
Restorani Cru peakokk Dmitri Haljukov sõnas, et värske kala pakkumine oleneb igast restoranist endast, ent selle kättesaadavus pole probleemiks. Cru restoran omab lausa viit kindlat kalatarnijat. «Meile tuuakse värsket kala viis korda nädalas, sealhulgas laupäeviti ning esmaspäeviti,» lausus Haljukov. Ta lisas, et enamus neile toodud kaladest pärinevad Eesti merevetest.