Hollandi valitsus plaanib pangajooksud muuta seadusevastaseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangajooksu tõttu pankrotistunud DSB Bank NV
Pangajooksu tõttu pankrotistunud DSB Bank NV Foto: SCANPIX

Hollandi valitsus on koostamas seadust, mille kohaselt oleks ebaseaduslik kutsuda inimesi üles pankadest raha välja võtma, vahendab cnbc.com.

Idee on alguse saanud sellest, et eelmise aasta oktoobris läks peale taolist üleskutset pankrotti DSB Bank NV. Analüütikud süüdistasid Hollandi panka vastutustundetus käitumises kodulaenudega ning soovitasid inimestel raha pangast välja võtta. Investorid, kellel oli 2008 aasta kriis veel hästi meeles, võtsid nõu kuulda ning varem edukalt toiminud pank läks mõne päevaga pankrotti.

Valitsuse sõnul on seadust finantssektori kaitseks vaja, kuna moodsate sidevahenditega võib pangajooks juhtuda iga pangaga ja see ei ole mitte päevade vaid tundide küsimus. cnbc.com andmetel aga ei kommenteerinud Hollandi valitsus, kuidas saaks sellisel juhul seaduslikult panga rahalise olukorra küsimuse alla seada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles