Karmim eelarvepoliitika lubaks Venemaal ajada lõdvemat rahapoliitikat (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rublad
Rublad Foto: SCANPIX

Konservatiivne eelarvepoliitika võimaldaks Venemaal muu hulgas ajada lõdvemat rahapoliitikat, ütles Venemaa keskpanga president Elvira Nabiullina reedel pressikonverentsil.

Nabiullina sõnul on tasakaalustatud eelarvepoliitika majanduse seisukohalt väga oluline. Arvestades muutuvaid välistingimusi, tuleks vähendada eelarvepuudujäägi kasvu ja eelarvekulusid. Vaja on lähituleviku eelarvestrateegiat, et kõik majanduses tegutsejad teaksid, missugune on eelarvepuudujääk kolme aasta pärast ja kuidas seda kaetakse. Üksnes järjekindla ja vastutustundliku eelarvepoliitikaga saab tagada stabiilse majanduskasvu, alandada inflatsiooni ja vähendada finantsstabiilsust ohustavad tegureid, ütles Nabiullina.

Ühe riskiallikana tõi ta välja ebakindluse, mis puudutab pensionide ja palkade täiendavat indekseerimist.

Venemaa riigikontrolli andmetel on riigi oblastitel tekkinud suur eelarvepuudujääk, mis ulatub 13 miljardi euroni ja moodustab umbes 10 protsenti nende eelarvest, kirjutab uudisteagentuur TT.

Reitinguagentuuri Standard & Poor's ökonomist Karen Vartapetov hoiatas, et osa piirkondi ähvardab maksejõuetus, kui keskvalitsus neile hädalaenu ei anna.

Kõige raskemas seisus on Mordva, kus mullu kasvasid võlad 30 protsenti ja ulatusid 33,7 miljardi rublani. Mordva pealinn Saransk on üks jalgpalli MMi korraldajaid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles