Putini reitinguagentuur alustas tööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa rahvuslik reitinguagentuur alustas hiljuti tööd ning see annab konkurentide juures juba tunda.

Viimase kolme nädala jooksul on nii Moody's kui Fitch reitinguagentuurid öelnud, et nad pigem loobuvad Venemaale reitingute andmisest kui peavad rahvusvahelisi sanktsioone rikkudes kohalikke kontoreid. Nüüd, kus New Yorgis baseeruvad firmad on taandumas, on Putini reitinguagentuuril ACRA roheline tuli, vahendab Bloomberg.

Pärast reitingute alandamist välismaistes agentuurides proovis Venemaa survet avaldada, kuna uskus reitingute alandamisel olevat poliitilised põhjused. Rahandusministeerium ja keskpank kavatsevad nüüd enda reitinguagentuuri kasutada välismaiste asendajana.

Täna eemaldas Moody's Venemaa riigireitinguid. Fitch ütles veebruari viimasel päeval, et loobub Venemaa ettevõtteid hindamast. Samal päeval taotles ACRA tegevusluba. Standard&Poor's otsib võimalusi, kuidas uute reeglite juures ikka turule jääda.

Venemaal tekkis «geopoliitiliste riskideta» reitinguagentuuri plaan mullu juulis peale seda, kui S&P ja Moody's langetasid Venemaa reitingu rämpsu tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles