Kuigi külmkapp aitab tooteid kauem säilitada, tasuks siiski meeles pidada, et ka sellel on piirid ning mõni asi tasuks enne päeva möödumist ära süüa.
Kui kaua tohiks hoida lahtist toitu ja jooke külmkapis?
Esmalt tuleb vaadata, et külmkapis oleks neli kraadi või alla selle. Kui tootepakendil on kirjas ka «parim enne», siis tasub seda igaks juhuks ka jälgida, kuigi on selgeks tehtud, et midagi hullu ei juhtu ka siis, kui tarbida toodet päev hiljem pakendil olevast kuupäevast, kirjutab The Independent.
The Independent koostas StillTasty veebileheküljega nimekirja kõige levinumatest külmkapis olevatest toodetest ja nende elueast pärast seda, kui nad on lahti tehtud.
Alkohol
Õlu: üks päev, kui pudel või purk millegagi sulgeda
Šampus: kuni viis päeva (mullid võivad küll ära lahtuda, aga seda võib siiski juua)
Punane ja valge vein: kuni viis päeva
Kastmed
Barbecue-kaste: neli kuud
Ketšup: kuus kuud
Vahtrasiirup: määramata aeg
Majonees: 2-3 kuud pärast «parim enne» kuupäeva
Sinep: üks aasta
Piimatooted
Brie juust: nädal aega
Cheddari juust: 5-7 päeva
Dipikaste: nädal aega
Munad: 3-5 nädalat
Piim: Üks nädal pärast «parim enne» kuupäeva
Mozzarella juust: kaks nädalat
Parmesani juust: kolm kuud pärast «parim enne» kuupäeva
Jogurt: 7-10 päeva pärast «müüa kuni» kuupäeva
Puuviljad, köögiviljad ja juurviljad
Õunad: 3-4 nädalat
Avokaado: 2-3 päeva (et vältida pruunistumist, tasuks paar tilka sirdunit või laimi peale pigistada ning avokaado kilesse mähkida)
Mustikad: 1-2 nädalat
Brokoli: 3-5 päeva
Porgandid: 2-3 nädalat
Seller: 1-2 nädalat
Viinamarjad: 5-7 päeva (hallituse vältimiseks tuleks neid pesta alles siis, kui soovid neid tarbida)
Salat: 3-5 päeva
Õunamahl: 7-10 päeva
Virsikud: 3-5 päeva, kui vili on küps
Vaarikad ja maasikad: 2-3 päeva
Liha ja linnuliha
Peekon: üks nädal
Veise-, lamba-, sea-ja vasikaliha: 3-5 päeva
Küpsetatud hakkliha: 3-4 päeva
Toores hakkliha: 1-2 päeva
Sink: 3-5 päeva
Küpsetatud linnuliha: 3-4 päeva
Toores linnuliha: 1-2 päeva
Mereannid
Küpsetatud lõhe, krevetid ja tuunikala: 3-4 päeva
Toores lõhe, krevetid ja tuunikala: 1-2 päeva
Sushi: 1 päev