Kas ostad mandariine või klementiine?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mandariinid ja apelsinid kaupluses.
Mandariinid ja apelsinid kaupluses. Foto: Ove Maidla

Kuigi enamik kauplusi müüb väikseid oranži koorega jõuluaegseid lemmiktsitruselisi mandariinide nime all, on tegelikult suur osa praegu Eesti kaupluste lettidele laotud mandariinidest klementiinid.

«Eestis on müügil peamiselt mandariinide hübriidid klementiinid, satsumad ja minneolad, jõulukuul on levinuimad klementiinid. Selveris praegu müüdavad viljad on pärit Hispaaniast, Itaaliast ja Marokost, kõigis neis riikides kasvatatakse nii väikese- kui suuremõõdulisi klementiine,» selgitas Selveri poeketi avalike suhete juht Annika Vilu.

Selles, et klementiinid eestlastele maitsevad, pole poeketi müügitulemusi vaadates mingit kahtlust – detsembris teevad klementiinid ära isegi banaanidele.

«Detsembris kasvab klementiinide müük võrreldes novembriga umbes neljakordseks, eelmise aasta detsembris müüsime neid Selverites ligi 150 tonni, mis edestas isegi muidu populaarseimat banaani,» rääkis Vilu.

Jõuluaegsele müügiedule annab tema sõnul hoogu veel see, et hind on sel perioodil tavalisest soodsam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles