Uuring: jõud ja jõukus liiguvad itta

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma kaart.
Maailma kaart. Foto: SCANPIX

Jõud ja jõukus liiguvad läänest itta ning arenevate majandustega riikidesse, näitab 53 riigi 64 000 inimese seas läbi viidud arvamusuuring.


Uuring mõõtis inimeste optimismi taset isikliku heaolu ja majanduse olukorra osas järgmisel 12 kuul. Üleilmselt on arvamused 2011. aasta suhtes jagunenud üsna võrdselt, nähtub küsitlustulemustest. 30 protsenti vastanutest usub, et 2011 tuleb jõukuse aasta, samas kui 28 protsenti seda ei usu. 42 protsenti arvab, et järgmine aasta tuleb muutusteta, vahendas BBC.

Esinevad suured erinevused Bric riikide - Brasiilia, Venemaa, India ja Hiina - ning rikaste G7 maade - USA, Kanada, Saksamaa, Suurbritannia, Itaalia ja Jaapan - vahel, märkis BBC korrespondent Adam Mynott. Kõige jõukamad maad on kindlalt nende 34 riigi seas, kus inimesed on oma järgmise aasta heaolu suhtes negatiivselt meelestatud. Eriti muserdatud on Suurbritannia elanikud. 19 riigis on inimeste meelsus järgmise aasta suhtes aga positiivne. Kõige rohkem leidub optimiste riikides nagu Hiina, Brasiilia ja India.

«Samas kui rikkus on endiselt kontsentreerunud Euroopasse ja Põhja-Ameerikasse, toimub jõu ja jõukuse nihe 20. sajandi läänest itta,» tõlgendavad uuringu läbiviijad küsitlustulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles