KIKist küsiti biogaasitanklate rajamiseks 1,6 miljonit

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Biogaasitankla Kristianstadis Rootsis.
Biogaasitankla Kristianstadis Rootsis. Foto: Johan Spanner / NYT / Scanpix

Sihtasutusele Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) laekus biometaani tankimisvõimalusega tanklate toetamiseks mõeldud taotlusvooru tähtajaks seitse projekti kogusummas 1 639 132 eurot.

Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist rahastatav toetus on mõeldud biometaani tarnimise taristu rajamiseks ja tankimisvõimaluste loomiseks. Toetusvooru eelarve oli KIKi teatel 1,5 miljonit eurot.

Toetuse maksimaalne osakaal abikõlblikest kuludest miinus prognoositav tegevuskasum on kuni 35 protsenti projekti kohta. Toetuse maksimaalne summa projekti kohta on 350 000 eurot.

KIKi projektikoordinaator Tõnis Kurriku sõńul plaanib keskus teha toetusotsused aprilli lõpuks.

Toetusega tahab KIK biometaani tarbimist ja tarnimist käivitada, et aidata saavutada Eesti võetud eesmärk kasutada transpordisektoris aastaks 2020 vähemalt kümne protsendi ulatuses taastuvenergiat.

Biometaan on keskkonnasõbralikum ja pikas perspektiivis stabiilsema hinnaga kui importkütused ning selle kasutamine aitab parandada Eesti energiajulgeolekut, teatas KIK.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles