Kuuldused uuest peaministrist turgutasid Ukraina võlakirju

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina rahandusminister Natalia Jaresko ja peaminister Arseni Jatsenjuk Ukraina ärifoorumil Washingtonis.
Ukraina rahandusminister Natalia Jaresko ja peaminister Arseni Jatsenjuk Ukraina ärifoorumil Washingtonis. Foto: YURI GRIPAS / REUTERS

Jutud praeguse rahandusministri Natalie Jaresko peatsest tõusust peaministriks pühkisid Ukraina riigivõlakirjadelt alates aasta algusest kuhjunud kaotused.

Olles tekitanud investoritele veebruaris enam kui neli protsenti kahjumit, on Ukraina eurodes arvestatud võlakirjad õnnistanud neid märtsis 3,7 positiivse protsendiga, kirjutab Bloomberg Business.

Kümneaastaste Ukraina võlakirjade tootused kukkusid läinud nädalaga 1,1 protsenti ning jäid eilse seisuga pidama 9,57 protsendi tasemele.

Pärast nädalatepikkust poliitilist pusklemist, mille tõttu viibib Ukraina rahvusvaheline abiprogramm, paistab Jaresko juhitud valitsus investoritele kui päästev päikesekiir.

Jaresko on Chicagos sündinud investeerimispankur, kes aitas mullu kaubelda Ukrainale välja võlakoorma restruktureerimise 15 miljardi dollari ulatuses.

Jaresko võimalikust ametissenimetamisest kirjutas reedel Ukrainska Pravda, tsiteerides presidendi administratsiooni anonüümset ametnikku.

«[Ukrainas] jätkuvad spekulatsioonid Natalie Jaresko nimetamisest peaministriks, mis oleks väga turusõbralik, kui see tõesti materialiseerub,» ütles Dragon Capitali direktor Kiievis Fjodor Bagnenko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles