Poekett kutsub tagasi salmonellakahtlusega lihatooted

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hakkliha.
Hakkliha. Foto: SCANPIX

Rootsi poekett ICA avalikustas, et eemaldab poelettidelt 13 omatoodet, mis võivad levitada salmonelloosi.

Ettevõtte teatel on nad Rootsis lihatooted poelettidelt eemaldanud, kuna tavapärase toodete kontrolli käigus avastati salmonelloosioht, vahendab Local.

Salmonellakahtlusega toodete seas on ICA hakkliha, mida müüdi eri suurusega pakendites ning mis pärineb Iirimaa, Rootsi ja Taani lihatööstustest.

Kuuldavasti on salmonellakahtlusega lihatooted, mille säilivustähtaeg on 6.–10. märts 2016.

ICA on Rimi emaettevõte ning ka Eestis asuvates Rimi kauplustes müüakse ICA mahetooteid, puhastus- ja pesupesemisvahendeid jm. ICA lihatooteid Rimi kauplustes siiski ei müüda.

«Praeguseks hetkeks on meil olemas ka kinnitus ICAlt, et salmonellakahtlusega liha oli müügil vaid Rootsi turul, seega pole Eesti tarbijal vaja muret tunda,» ütles Rimi pressiesindaja Katrin Bats.

Salmonella võib tekitada kõhulahtisust, palavikku, kõhukrampe ning oksendamist. Enamik inimesi paraneb salmonelloosist siiski arstiabi vajamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles