Saksa autohiid BMW tähistab 100. sünnipäeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW M760Li xDrive V12
BMW M760Li xDrive V12 Foto: BMW

Saksa autohiid BMW tähistab esmaspäeval 100 aasta möödumist ettevõtte asutamisest.

Firma korraldab esmaspäeval oma kodulinnas Münchenis asuvas peakorteris suure peo, millega muu hulgas mälestatakse ettevõtte vastuolulist ajalugu.

Esimese maailmasõja ajal 1916. aasta 7. märtsil loodud ettevõttest on saanud rahvusvaheline firma, millel on tehaseid 14 riigis ja mis annab tööd üle 116 000 töötajale.

Algselt lennukimootoreid ehitanud ettevõttest on saanud ülemaailmne autohiid, mida peetakse Saksa tööstuse üheks lipulaevaks.

Firmal keelati 1922. aastal lennukite ehitamine, pärast mida nimetati end ümber Bayerische Motoren Werkeks. BMW tootis oma esimese mootorratta 1923. aastal ning hakkas autosid valmistama 1928. aastal.

BMW edestab müüginumbritelt oma rivaali Daimler-Benzi ning teist rivaali Volkswagenit vaevab ulatuslik emissioonipettuse skandaal.

Firma ajalugu määrib 1939.-45. aastani aset leidnud sündmused, mil tootmisliinil kasutati natsi-Saksamaa kontsentratsioonilaagritest toodud sunnitööjõudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles