SEB: sularaha tuleb varuda enne 30. detsembrit

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensioniraha ootavatel eakatel esines täna probleeme maksete laekumisega SEB pangas.
Pensioniraha ootavatel eakatel esines täna probleeme maksete laekumisega SEB pangas. Foto: Toomas Huik.

Alates 30. detsembri õhtust SEB panga sularahaautomaate enam kroonidega ei täideta, vaid automaatidesse laetakse eurod, mida saab välja võtta uue aasta saabudes. Seega ei ole aasta viimasel kahel päeval võimalik kroone sularahaautomaatidest enam saada.


Kui kliendid vajavad aastavahetuse ostudeks sularaha, soovitab pank seda varuda sobivas koguses enne 30. detsembrit või tasuda ostude eest pangakaardiga.

Viimasena lõpetavad kroonide väljastamise SEB kontorite juures olevad automaadid orienteeruvalt kella 18 paiku 31. detsembril. Uue aasta esimestest minutitest hakkavad automaadid väljastama juba eurosid.

Eesti kroonide kontole kandmiseks soovitab SEB detsembris kasutada sularaha sissemakse automaate. Uue aasta alguses seadistatakse automaadid eurodele. Klientide arvelduskontol olevad kroonid konverteerib pank 1. jaanuaril 2011 teenustasuta automaatselt eurodesse vastavalt ametlikule üleminekukursile.

Eurode väljastamine sularahaautomaatidest algab kohe pärast uue aasta saabumist
Kõik SEB sularahaautomaadid täidetakse eurodega detsembri viimastel päevadel. Alates 1. jaanuari esimestest minutitest on sularahaautomaadid valmis 5-, 20- ja 50-euroste rahatähtede väljastamiseks ja kontojäägi kuvamiseks. Pank juhib tähelepanu, et Eesti kroone on võimalik eurodeks vahetada tähtajatult, seega pole vaja uue aasta alguses raha vahetamisega kiirustada.

Kaardimaksed töötavad ilma seisakuteta nii vana aasta lõpus kui ka uue alguses
31. detsembril kuni kella 23.59-ni saab kaardimakseid teha ainult kroonides, pärast seda vaid eurodes. See tähendab, et ka paralleelkäibe perioodil 1. kuni 14. jaanuarini 2011 saab kaardimakseid teha vaid ühes valuutas – eurodes.

Paralleelkäibe perioodil toimuvad kaardimaksed ainult eurodes. «Enne makse kinnitamist pöörake tähelepanu summale. Juhul, kui kaupmees eksis ja sisestas eurohinna asemel harjumuspärase summa kroonides, paluge tal viga parandada. Kaupmees saab algatada tehingu tühistamise protseduuri ka siis, kui olete makse kinnitanud PIN-koodiga. Säilitage igaks juhuks kaardimaksekviitung ja kassatšekk. Kui Teil esines kaardiga maksmisel probleeme, pöörduge meie poole,» seisab panga klientidele saadetud kirjas.


Ühtegi lepingut euro käibeletuleku tõttu muutma ei pea. Kõikide lepingute väärtused arvestatakse teenustasuta automaatselt eurodesse ja täiendavaid kokkuleppeid selleks tegema ei pea. Panga kroonilaenude baasintressimäärast saab panga eurolaenude baasintressimäär.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles