«Maksan Google’iga» - USAs saab nüüd kauba eest tasuda vabakäesüsteemi abil

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i käed-vabad makselahendus
Google'i käed-vabad makselahendus Foto: Google

Google hakkas USA poodides esimest korda klientidele pakkuma vabakäe maksmise süsteemi, kus ostu sooritamiseks piisab vaid initsiaalidest ja näo näitamisest.

Seega pole uue makselahenduse kasutamisel vaja taskust välja võtta rahakotti ega mobiili. Pilootrakendus kannab nime Dubbed Hands Free ning on saadaval nii Androidi kui iOS’i kasutajatele. Esialgu saavad seda kasutada San Francisco lähistel asuva South Bay elanikud ning seda vaid mõningates söögikohtades nagu McDonalds või Papa John’s.

Rakenduse tööpõhimõte seisneb selles, et see tuvastab mobiili Bluetooth-ühenduse, Wi-Fi ja asukohateenuste põhjal, kas klient asub mõnes teenust võimaldavas kaupluses.

Kui kasutaja asub maksma, siis tuleb tal müüjale vaid öelda, et maksab Google’iga. Müüja küsib seepeale ostjalt tema initsiaale ja kontrollib identiteeti rakendusse lisatud foto abil. Google’i teatel on arendamisel ka automaatne näotuvastamise lahendus kassakaamera abil ning loomulikult kustutatakse selline foto kohe pärast isikusamasuse kontrolli.

Google Pay teenusega liitub praegu 1,5 miljonit uut klienti igas kuus. Kasutada saab seda teenust enam kui 2 miljonis kohas. Ettevõte loodab, et uus ja mugav makselahendus kasvatab selle populaarsust veelgi.

Allikas: Tech Times

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles