EL eraldab 700 miljonit eurot rändekriisiga toimetulekuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased jooksevad tormi Calais' sadamale Prantsusmaal lootuses pääseda Suurbritanniasse sõitvatele laevadele.
Pagulased jooksevad tormi Calais' sadamale Prantsusmaal lootuses pääseda Suurbritanniasse sõitvatele laevadele. Foto: Ben Cawthra / Sipa USA

Euroopa Liit teatas kolmapäeval otsusest eraldada Kreekale ja teistele liikmesriikidele ühtekokku 700 miljonit eurot erakorralist humanitaarabi, et toime tulla rändekriisiga.

Abi eraldatakse kolme aasta jooksul - 300 miljonit eurot 2016. aastal ning 200 miljonit nii 2017. kui 2018. aastal, ütles Euroopa Komisjoni humanitaarabivolinik Christos Stylianides, vahendab BNS.

«Ei tohi kaotada aega kõigi võimalike vahendite eraldamisel hoidmaks ära kannatusi meie enda piirides. Tänase ettepanekuga tehakse 700 miljonit eurot kättesaadavaks, et anda abi seal, kus seda kõige rohkem vajatakse,» ütles Stylianides.

Plaani peavad heaks kiitma ka EL-i liikmesriigid ja Euroopa Parlament.

Euroopa Komisjon ütles, et plaani koordineeritakse esmakordselt ka ÜRO ja teiste abiorganisatsioonidega.

Stylianides ei öelnud, kui suure summa saab Kreeka, mis on taotlenud umbes 480 miljonit eurot 100 000 põgeniku majutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles