Mandatum: maailmamajandus kasvab uuel aastal aeglasemalt

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mandatum Life’i ootuste kohaselt kasvab maailmamajandus järgmisel aastal võrreldes 2010. aastaga pisut aeglasemalt, kuid püsib siiski kindlal järjel.


«2010. aasta sügisel olime tunnistajaks majandustegevuse kergele aeglustumisele. Viimased majandusandmed viitavad siiski sellele, et ülemaailmne taastumisprotsess kogub jälle hoogu.

Arenevate turgude osakaal maailmamajanduse kasvust on viimase kümnendi jooksul olnud umbes 60 protsenti. Arenevad turud jäävad peamiseks kasvu veduriks ka aastal 2011, sest  nende riikide sisetarbimine kasvab jõudsalt.

Ohuks jääb kindlasti kõrge inflatsioon, kuid selle pidurdamiseks on juba meetmeid rakendatud ning usume, et inflatsiooni püsib kontrolli all,» ütles Mandatum Life Baltikumi varahalduse juht  Paul Lukka.

Tema hinnangul viitavad märgid USA-s ka majanduskasvu uuele aktiviseerumisele, kuna sisenõudlus näitab kohenemismärke. Tarbimine peaks kasvama mõõdukalt, mida toetab palkade kasv ning ettevõtete tugevad kasumid.

Euroalas jätkub võlakriisiga seotud surve, kuid kasvutendents, eesotsas Saksamaaga, on üldjoontes üsna hästi jätkunud. Hoolimata suurest erinevusest euroala riikide vahel võib ka järgmiseks aastaks ennustada mõõdukat majanduse taastumist.

Eriti Euroopa äärealadel avaldavad majanduskasvule mõju eelarvekärped ja maksutõusud, kuid samas tasakaalustab seda osaliselt nõrk euro.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles