/nginx/o/2010/12/20/486987t1hb844.jpg)
Rakvere lihakombinaadil kulub jõuluajal 60 000 liitrit toiduverd ja 60 000 kilogrammi odrakruupi. Nendest kogustest vormivad vorstimeistrid detsembris pea 300 tonni verivorste.
Lihakombinaadi teatel söövad eestimaalased külmal ajal ehk perioodil oktoobrist detsembrini verivorste väga usinalt, ainuüksi Rakveres valminud toodangut tarbiti tänavu nimetatud perioodil 520 tonni. Mullusega võrreldes on mahu kasv üle seitsme protsendi.
Samas pakub Rakvere verivorste aastaringselt. «Kuid loomulikult on jõulud verivorstide söömise tippaeg ning valmistume selleks juba alates jaanipäevast,» kommenteeris firma turundusdirektor Liina Jaanson.
Nimelt hakkab lihakombinaat juba jaanipäeval koguma vorstideks vajalikku toiduverd, et jõuluaegset nõudlust rahuldada.