Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Rakvere lihakombinaat tarvitab verivorstideks 60 000 liitrit verd

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Siiri Erala
Copy
Kodune verivorstitegu.
Kodune verivorstitegu. Foto: Margus Ansu

Rakvere lihakombinaadil kulub jõuluajal 60 000 liitrit toiduverd ja 60 000 kilogrammi odrakruupi. Nendest kogustest vormivad vorstimeistrid detsembris pea 300 tonni verivorste.

Lihakombinaadi teatel söövad eestimaalased külmal ajal ehk perioodil oktoobrist detsembrini verivorste väga usinalt, ainuüksi Rakveres valminud toodangut tarbiti tänavu nimetatud perioodil 520 tonni. Mullusega võrreldes on mahu kasv üle seitsme protsendi.

Samas pakub Rakvere verivorste aastaringselt. «Kuid loomulikult on jõulud verivorstide söömise tippaeg ning valmistume selleks juba alates jaanipäevast,» kommenteeris firma turundusdirektor Liina Jaanson.

Nimelt hakkab lihakombinaat juba jaanipäeval koguma vorstideks vajalikku toiduverd, et jõuluaegset nõudlust rahuldada.

Tagasi üles