Toitude hoidmine külmkapis võib küll tunduda parimaks viisiks nende säilitamiseks, aga on toiduaineid, mis külmkapis pigem riknevad kui säilivad.
Toidud, mida ei tohiks külmkapis hoida (1)
Kuigi me oleme harjunud toidupoest tulles toiduained kohe külmkappi panema, siis on toiduaineid, mis tuleks hoida külmkapist eemal. The Independent tõi välja kuus toiduainet mida ei tohiks kindlasti külmkappi panna.
Tomatid
Tomatite külmkappi panemine tapab nende maitse. Külmkapis nende struktuur muutub ning see mõjutab nende maitset. Minimaalne temperatuur, millel tomat veel suudab säilitada oma hea maitse on viis kraadi.
Kartulid
Kartuleid tuleb hoida kuskil kus on jahe ja kuiv, kuid kindlasti mitte külmkapis. Külmkapis võib kartulitärklis suhkruks muutuda ning see mõjutab nende tekstuuri ja maitset.
Sibulad
Koorimata sibulaid tuleb hoida kuivas ja jahedas, kus on palju õhku. Külmkapp ei ole see koht. Rahvusvahelise sibulaliidu sõnul võib sibulaid külmkapis hoida vaid siis, kui need on eelnevalt kooritud või lõigatud.
Leib
Mida värskem on leib, seda pehmem ta on. Kui leib panna külmkappi, siis läheb ta kiiremini kõvaks kui ta seda köögilaual seistes teeks.
Banaanid
Kollaste banaanide külmkappi panemises pole midagi halba – see hoiab nad kollasena pikemalt. Aga banaane, mis on veel rohelised, ei tasu külmkappi panna. Nad lähevad kõvaks ja ei valmi, kuna banaanid on troopiline puuvili, millel pole looduslikku kaitset külma vastu.
Küüslauk
Küüslauk läheb hallitama kui teda panna külmkappi või plastikkotti. Parim viis küüslaugu säilitamiseks on hoida teda toatemperatuuril ja pimedas.