Toidud, mida ei tohiks külmkapis hoida (1)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelised banaanid ei saa külmkapis valmida ja jäävad toored ning kõvad.
Rohelised banaanid ei saa külmkapis valmida ja jäävad toored ning kõvad. Foto: SCANPIX

Toitude hoidmine külmkapis võib küll tunduda parimaks viisiks nende säilitamiseks, aga on toiduaineid, mis külmkapis pigem riknevad kui säilivad.

Kuigi me oleme harjunud toidupoest tulles toiduained kohe külmkappi panema, siis on toiduaineid, mis tuleks hoida külmkapist eemal. The Independent tõi välja kuus toiduainet mida ei tohiks kindlasti külmkappi panna.

Tomatid

Tomatite külmkappi panemine tapab nende maitse. Külmkapis nende struktuur muutub ning see mõjutab nende maitset. Minimaalne temperatuur, millel tomat veel suudab säilitada oma hea maitse on viis kraadi.

Kartulid

Kartuleid tuleb hoida kuskil kus on jahe ja kuiv, kuid kindlasti mitte külmkapis. Külmkapis võib kartulitärklis suhkruks muutuda ning see mõjutab nende tekstuuri ja maitset.

Sibulad

Koorimata sibulaid tuleb hoida kuivas ja jahedas, kus on palju õhku. Külmkapp ei ole see koht. Rahvusvahelise sibulaliidu sõnul võib sibulaid külmkapis hoida vaid siis, kui need on eelnevalt kooritud või lõigatud.

Leib

Mida värskem on leib, seda pehmem ta on. Kui leib panna külmkappi, siis läheb ta kiiremini kõvaks kui ta seda köögilaual seistes teeks.

Banaanid

Kollaste banaanide külmkappi panemises pole midagi halba – see hoiab nad kollasena pikemalt. Aga banaane, mis on veel rohelised, ei tasu külmkappi panna. Nad lähevad kõvaks ja ei valmi, kuna banaanid on troopiline puuvili, millel pole looduslikku kaitset külma vastu.

Küüslauk

Küüslauk läheb hallitama kui teda panna külmkappi või plastikkotti. Parim viis küüslaugu säilitamiseks on hoida teda toatemperatuuril ja pimedas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles