Regionaalhaigla külmikud läksid kaubaks nagu soe sai

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügavkülmik
Sügavkülmik Foto: osta.ee

Põhja-Eesti Regionaalhaiglal õnnestus vaid mõne päevaga osta.ee keskkonnas maha müüa kümneid ajale jalgu jäänud odavkülmikuid.

Haigla pani möödunud neljapäeval kella 14 paiku osta.ee lehel müüki kokku 22 kasutatud külmkappi - poole tunniga olid esimesed neist müüdud ning nüüdseks on järele jäänud vaid kolm sügavkülmikut.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla meditsiinitehnika direktor Andrus Paats selgitas külmkappide suurmüüki asjaoluga, et välja tuli vahetada külmikud, mis ei taganud enam keskkonda meditsiinirakenduse jaoks nõutud täpsusega.

«Oleme Regionaalhaiglas viimastel aastatel juurutanud automaatse temperatuurijälgimise süsteemi, mis registreerib külmikus tegeliku temperatuuri iga minuti tagant. Kui temperatuur on seatud piiridest väljas, saame alarmteate ja see võimaldab meil kohe reageerida, tagamaks veretoodete, ravimite ja proovimaterjali säilimise nõutud temperatuuril,» selgitas Paats külmkapivahetuskampaania põhjuseid.

Praegu on 20 euroga müügis näiteks regionaalhaigla järelravi kliinikus asub uunikum - sügavkülmik tootjalt Eniem. Kapp on 12-13 aastat vana, ent töökorras. Selliseid isendeid võib hetkel müügiks kohata veel vaid Siberi veebipoodide avarustes - kiirustagem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles