ERR.ee: meretranspordi leping avab tee Hiina transiidi töötlemiseks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Partsi ettekujutuses võiks Muuga sadamast saada ümberjaotuspunkt, kus kaubad suurtelt laevadel ümber laaditakse ja väiksemate kogustena laiali saadetakse.
Partsi ettekujutuses võiks Muuga sadamast saada ümberjaotuspunkt, kus kaubad suurtelt laevadel ümber laaditakse ja väiksemate kogustena laiali saadetakse. Foto: Toomas Huik.

Tallinnas allkirjastatud Eesti - Hiina meretranspordi alane leping loob juriidilise aluse Hiina kaubalaevade sisenemiseks Eesti sadamatesse ning avab tee Hiina transiidi töötlemiseks Eestis.

Hiina kaupade transiiti on Eestis kujutatud päästerõngana, mis võiks asendada järjest väiksemaks jäävat Vene transiiti, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi arvates võiks Hiina kaupu transportida läbi Eesti lisaks Venemaale ka teistesse riikidesse.

«Visioon, mida ettevõtjad räägivad, on osaliselt ka Skandinaavia, osaliselt allapoole, Musta mere suunal, aga kahtlemata arenev Loode-Venemaa on ka väga atraktiivne selles osas,» rääkis Parts.

Ministri ettekujutuses võiks Muuga sadamast saada ümberjaotuspunkt, kus kaubad suurtelt laevadel ümber laaditakse ja väiksemate kogustena laiali saadetakse.

Partsi sõnul peaks Eesti panema rõhku just transpordiäriga kaasaskäivate erinevate teenuste pakkumisele, mis võimaldaks jätta koju rohkem lisaväärtust.

Tallinna Sadam loodab jaanuaris jõuda kokkuleppele Ningbo sadamaga Hiina kaupade terminali rajamiseks Muuga sadamasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles