Homme toimub Põlvamaal magusakonkurss «Kuldne Maius 2010», kus võtavad mõõtu kaheksa magusameistrit.
Laupäeval valitakse kuldaväärt maius
Varbuse muusikamõisa aidas lähevad hindamisele Kolme Sõsara Hõrgutised Setomaalt, Chocolaterie de Pierre ja Werneri kohvik Tartust, Restoran Põlva, Tamme Pagar, Nandora, Berryfarming ja Meveda.
Meistrite loomingut, mis ulatub alates klassikalisest valikšokolaadist meemaisuteni, saavad degusteerida ja hinnata kõik külalised. Koos parima maiustuse valimisega toimub samas ka näärilaat ja näitusmüük.
Ettevõtmise eestvedaja Kalev Lindali sõnul andis mullune edukas magusakonkurss veendumuse, et algatust tuleb jätkata. «Sel aastal otsustasime Magusa Postitee ja Nigadi-nagadi näärilaada tuua ühele päevale, sest kõik korralduskulud tuleb tänavu ise kanda. Kuna konkurss toimub laada raames, on osalejate ring mullusest veidi erinev, kuid magusameistrite mõõduvõtt tuleb ikka sama tõsine,» märkis Lindal.
Ta lisas, et seekord otsustati lisaks rahvahääletusele võtta arvesse ka žürii hinnangut, mis annab parima maiuse väljaselgitamisele põnevust juurde.