Soros lükkas Ferrarit ülesmäge

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari tähistas börsidebüüti 21. oktoobril oma kuulsamate mudelite näitusega New Yorgi börsihoone ees.
Ferrari tähistas börsidebüüti 21. oktoobril oma kuulsamate mudelite näitusega New Yorgi börsihoone ees. Foto: LUCAS JACKSON / REUTERS

Ferrari sai börsil hoogu tiibadesse, kui üks maailma prominentsemaid investoreid George Soros avalikustas osaluse äsja iseseisvunud superautotootjas.

Ettevõttel Soros Fund Management LLC on läinud aasta lõpu seisuga 850 000 aktsiat, mis võrdub 0,45 protsendiga ettevõttest.

Selle osalusega on Sorose fond suuruselt üheksas osanik Ferraris, mille aktsia hind on pärast noteerumist börsil oktoobris kukkunud ligikaudu 30 protsenti. Sorose fondi osalus on väärt umbes 28 miljonit eurot (31,2 miljonit dollarit).

Teade Sorose osalusest tõstis Ferrari aktsia Milano börsil 7,9 protsendi jagu 33,68 euro tasemele.

23,5 protsenti Ferrarist kuulub Agnelli perekonnale läbi nende valdusfirma Exor SpA. Kümne protsendiga on osanik Piero Ferrari – asutaja Enzo poeg. Fiat Chrysleri tegevjuhile Sergio Marchionnele, kes on ühtlasi Ferrari nõukogu esimees, kuulub 1,46 miljonit aktsiat, millega ta on investorite nimekirjas kuuendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles