Puust ja punaseks: bussifirma lükkab ümber väite, nagu oleks turvavööd liiga lühikesed

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reaktsioonina meedias ilmunud väitele näitas Simple Express oma Facebooki lehel, kui pikad on tegelikult tema uute busside turvavööd.
Reaktsioonina meedias ilmunud väitele näitas Simple Express oma Facebooki lehel, kui pikad on tegelikult tema uute busside turvavööd. Foto: Kuvatõmmis Simple Expressi Facebooki lehelt

Üks Eesti suurimatest bussifirmadest otsustas meedias avaldatud info põhjal bussisõitjatele puust ja punaselt ette näidata, kas uutes bussides kasutusel olevad turvavööd on tõesti nii lühikesed, nagu väidetakse.

«Tänane Õhtuleht jätab lugejale väga eksliku mulje, nagu ei ulatuks Simple Expressi bussides turvavööd reisijatele turvaliselt peale,» märkis bussifirma Lux Express täna odavbussifirma Simple Express Facebooki lehel tehtud postituses. Sellega viitas bussifirma tänases Õhtulehes ilmunud artiklile, kus reporteril ei õnnestunud Simple Expressi uues SOR-tüüpi bussis turvavööd peale panna, kuna see jäi liiga lühikeseks.

«Proovisime täna sellesama bussi ning sellesama istme turvavööd ka ise. Usume, et fotod tegelikust olukorrast kõnelevad enese eest,» kirjutas bussifirma oma sotsiaalmeedia lehel, näidates, kuidas pikaks on tegelikult võimalik tõmmata Simple Expressi uutes bussides kasutusel olevaid kahepunktilisi turvavöösid.

Bussifirma postituse all märkisid ka mitmed tihedased reisijad, et neil selliseid probleeme ette ei ole tulnud ja kahepunktilised turvavööd on täiesti kasutatavad. Küll aga juhtis üks reisija tähelepanu pigem sellele, et erinevalt kahepunktilistest turvavöödest on temal raskusi olnud hoopis kolmepunktilistega, kuna sellega võib endal hinge kinni tõmmata.

«Nimelt ei liigu need turvavööd üldse mitte kaasa ja põhimõtteliselt on võimalik kolmepunkti turvavööga kinnitades ainult liikumatult istuda,» nentis reisija, soovitades bussifirmal pigem need turvavööd üle vaadata ja ümber reguleerida, et reisijatel mugavam oleks.

Kõnealuse Õhtulehe artikliga saab lähemalt tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles