Palts võitleb Krimmis unistuste kuurordi nimel (1)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt Balaklava Blue presentatsioonist.
Pilt Balaklava Blue presentatsioonist. Foto: Repro

Kunagine Tallinna linnapea ja endine riigikogu liige Tõnis Palts (62) on üks väheseid välisinvestoreid, kes pole jätnud oma äri Krimmis pärast poolsaare minekut Venemaa koosseisu. Veel enam, kange saarlasena käib ta oma kümneid miljoneid dollareid väärt maatüki kaitsmiseks Krimmis kohut Sevastopoli linna ja Venemaa kaitseministeeriumiga.

Paltsust võib aru saada: kui sa pead endale kuuluvaks õhkama panevalt ilusat ligi 20-hektarilist Musta mere äärset maatükki, siis jääb poliitika kõrvale. «See on Krimmis parim koht kuurordi jaoks, sest seal on täiesti puutumatu loodus,» ütles ettevõtja ning lisas, et kõigile teada-tuntud Jalta on tema kohaga võrreldes keskpärane koht.

Tema paik asub venelaste jaoks legendaarse sõjasadama Sevastopoli külje all Balaklavas. «Ostsime välja 20 hektarit maad, mis asub mäe otsas. Meie ja mere vahele jääb kilomeetri laiune park ning siis on kohe ilus mererand, kus me rentisime ühe kilomeetri laiuse ala, et ehitada korralikud plaažid ja restoranid,» kirjeldas Palts oma unistuste kuurorti, kus saaks hotellist köisraudteega sõita otse alla randa, mida kohalikud kutsuvad kuldseks plaažiks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles