Investorid rabavad kulda kokku nagu kriisi ajal (1)

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kullakangid West Pointi hoidlas USAs.
Kullakangid West Pointi hoidlas USAs. Foto: SCANPIX

Globaalset turgude langust kartvad investorid ostavad taas kokku väärismetalle, mida peetakse turvalisemateks varadeks.

Bank of America Merrill Lynchi analüüs näitas, et sel nädalal ostsid investorid väärismetalle peaaegu viimase kuue aasta suurimas mahus, vahendab Business Insider.

Kokku osteti raporti kohaselt kulda ja teisi väärismetalle nagu hõbedat ja plaatina 1,6 miljardi USA dollari eest. Sellest rohkem on alates 2010. aastast kulutatud ühe nädalaga väärismetallidele rohkem vaid 2015. aasta alguses.

Kulla maine varana, mida osta kokku kriisi ajal, on legendaarne – seda ostetakse peaaegu alati suurtes kogustes just majandus- ja finantskriiside ajal. Kuld kui füüsiline vara on just eriti atraktiivne siis, kui finantsturud on volatiilsed ja ebakindlad.

Suur huvi kulla ostmise vastu on muidugi kergitanud ka väärismetalli hinda, mis on juba aasta kõrgeimal tasemel. Aasta algusest on kulla hind tõusnud 16 protsenti, hõbeda hind 13 ning plaatina hind 7 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles