Koondatavad PKC töötajad aimasid halba juba mullu (4)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koondamine PKC Eesti tehases. Ametiühingu esindaja Virve Gross nägi hoiatavaid märke juba eelmise aasta lõpus.
Koondamine PKC Eesti tehases. Ametiühingu esindaja Virve Gross nägi hoiatavaid märke juba eelmise aasta lõpus. Foto: Mihkel Maripuu

Märgid, et PKC asjad võivad minna halvasti, ilmnesid ametiühingu usaldusisiku Virve Grossi sõnul eelmise aasta lõpus, kui varem Keilas täidetud tellimused suunati ettevõtte Leedu tehasesse.

„Täna hommikune teade tuli šokina, sest ettevõte ja omanikud on meid seni kohelnud väga hästi, tööd on olnud palju ja me oleme endid tundnud kindlalt,“ tõdes Gross. „Nii mulle kui ka kolleegidele pole uus olukord veel päriselt kohale jõudnud ning hakkame alles nüüd seda läbi mõtlema. Praegu loodame, et mõni teine tootmisettevõte tuleb siia PKC asemele.“

Toodete kvaliteedi kontrollija ametit pidav Gross oli ainuke tööline, kellega suhtlemist PKC juhtkond neljapäeval võimaldas. Varem ajakirjanikke lahkelt oma tootmist pildistama lubanud ettevõte põhjendas tsehhiuste sulgemist vajadusega kaitsta vallandamisteate saanud töötajaid meedia tähelepanu eest.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles