Ossinovski: koondamise taga on näha majandusstruktuuri muutust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sõnul on PKC Eesti otsus sulgeda Keila tehas ja koondada 613 töötajat väga suur kaotus. Koondamise taga on näha majandusstruktuuri muutust.

Tervise- ja tööministri sõnul tuleb konkreetse koondamise taga näha laiemat majandusstruktuuri muutust, mis eeldab riigipoolset strateegilist majanduspoliitika juhtimist. «Tööjõumahuka tootmise liikumine Eestist välja on märk kasvavate palkadega kaasnevast laiemast majanduse kohandumisest. Selleks, et muutustest ühiskonnana võita, peab riik olema strateegiline eestvedaja. Senisest tõhusamalt tuleb rakendada ettevõtlus-, haridus- ja tööturupoliitika võimalusi, et soodustada innovatsiooni, kallimat eksporti ning töötajate täiend- ja ümberõpet,» sõnas Ossinovski pressiteates.

Seoses Keilas asuva tehase sulgemisega tuleb abistada Harjumaa, aga ka Läänemaa inimesi. «Kohapealne olukord on murelikuks tegev, sest alles mullu sulges ettevõte Haapsalus asuva tehase ja mitmed praegu Keilas töötavad inimesed on sealt üle tulnud. Iga ettevõtte sulgemine on Eestile valus kaotus – eeskätt peredele, keda see otseselt puudutab, aga ka ühiskonnale laiemalt,» lausus minister.

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul on töötukassa olukorraga kursis ja valmis töö kaotavaid inimesi abistama asuma.

«Teeme praegu teadaoleva info põhjal ettevalmistusi ja pilt saab selgemaks pärast esimest kohtumist tööandjaga reedel kell 14.00.  Oleme valmis pakkuma nõustamist ja tööturuteenuseid mahus, mis on vajalik töökaotavate  inimeste uuesti tööle aitamiseks,» ütles Paavel pressiteates.

«Kuigi tegemist on Eesti jaoks suure ja tõsise koondamisjuhtumiga, on aasta piisavalt pikk aeg, et inimesed saaksid uue olukorraga harjuda, vajadusel töötukassa abiga  täiendada oma kvalifikatsiooni ning uue töö leida. Töötukassa teeb omalt poolt kõik, et  kogu koondamisperioodi vältel paindlikult olukorrale reageerida,» lisas Paavel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles