Hotellide ja restoranide liit hakkab taas maksutõusu vastu võitlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verni Loodmaa.
Verni Loodmaa. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Mullu oli majutusasutustes kolm miljonit ehk protsendi võrra enam turiste, ent see tuli siseturistide arvu tõttu. Eesti Hotellide ja Restoranide liit leiab, et välisturistide osakaalu suurendamiseks on vaja majutusasutuste käibemaksu tõus edasi.

EHRL hakkab koos oma partneritega lähiajal taas ette valmistama pöördumisi Vabariigi Valitsuse ja Riigikogu poole ettepanekuga lükata majutusasutuste käibemaksu 50 protsendiline tõus edasi.

 «Välisturistide koguarvu vähenemine 2015 aastal on väga ärevust tekitav. Peame end senisest veel aktiivsemalt maailmaturul tutvustama. EAS-i koordineerimisel ja ühiste võimaluste piires on seda seni tehtud ja tehakse kindlasti ka edaspidi, kuid me ei saa silmi sulgeda, et üks olulisemaid argumente riikide külastamisel on siiski hinna komponent. Turistide arvu langus on tingitud meie peamiste eksporditurgude Soome ja Venemaa majanduste madalseisust ja siin ei ole kahjuks näha ühtegi paranemise märki. Selles olukorras majutusasutuste hindade tõstmine ei ole võimalik,» sõnas Loodmaa, kes prognoosis välisturistide arvu vähenemist ka sel aastal.  

Samal ajal on kogu majutusasutuste teenuseid kasutanud inimeste arv ühe protsendi võrra kasvanud, sest eestlased käivad rohkem kodumaad avastamas – siseturistide arv kosus seitse ning välisturistide arv langes kolm protsenti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles