Eestlased hakkavad Euroopa riigihangete veebi sõbralikumaks muutma

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ander Tenno
Ander Tenno Foto: Erakogu

Eesti ettevõtted Trinidad Consulting ja TripleDev võitsid Euroopa Liidu hangete portaali Tenders Electronic Daily ehk TEDi kasutatavuse uuringu hanke.

Euroopa Liidu väljaannete talituse tellimusel tuleb neil üles leida hankekeskkonna tänased kasutatavuse probleemid ning teha ettepanekud arendustöödeks. Tegemist on rahvusvahelise projektiga, kuhu on kaasatud ka ettevõtte uuringupartnerid Saksamaalt, Itaaliast ja Hispaaniast.

Infoportaali on koondatud Euroopa suurimate riigihangete teated. Aastane avaldatav riigihangete maht ulatub miljarditesse eurodesse. Iga päev avaldatakse keskkonnas enam kui 1700 hanketeadet.

«Meie ettevõtte usaldamine nii kõrgel tasemel tõestab, et Eesti IT-ettevõtted on hinnatud partnerid ka suurtele Euroopa Liidu asutustele,» ütles Trinidad Consultingu tegevjuht ja üks omanikest Ander Tenno.

Ettevõtte kasutajakogemuse vanemarhitekt Liina Martõnjak lisas, et kuna TEDi kasutab kogu Euroopa, siis on äärmiselt oluline teha kasutatavuse teste mitmes erinevas riigis, et paremini mõista erinevatest kultuuriruumidest ning erinevate veebiteenustega harjunud inimeste harjumusi ja ootusi.

«Samuti on oluline, et inimesed tunneksid ennast mugavalt ja saaksid väljendada end oma emakeeles. Välispartnerite kaasamine oli seega ainuõige valik,» rääkis Martõnjak.

Tänase plaani kohaselt saab uuring valmis suve alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles