Ööbiku gastronoomiatalu omaniku ja tippkoka Ants Uustalu hinnangul on Hiiumaa toitlustajad õigel teel, pakkudes mahedaid ja naturaalsetest toiduainetest roogi, kuid toitude põnevaks muutmisel soovitas ta lisada ka pisut võõramaiseid maitseaineid.
Tippkokk: jätke teepakk poodi ja viiner menüüst välja
«Hiiumaa on nii äge koht, et siin ei peaks (restoranipidajad - toim.) vaatama, mida maailmas lauale pannakse - tehke oma asja, säilitage puhtad maitsed, serveerige seda omas stiilis ja oletegi erilised,» ütles Uustalu Hiiu Lehele.
Talvel prae või hommikusöögi juurde pakutud toores kurk ja tomat pole tema hinnangul eriti meelitav suutäis, kuid aia- ja metsasaadustest saab keeta ja pakkuda nii kastmeid, toormoosi kui püreed.
«Ka vanad eestlased soolasid, marineerisid ja tegid sisse metsa- ja aiasaadusi. Toiduteadlikule inimesele jätab parema mulje talvel sissetehtud kurk või tomat kui maitsetu importköögivili - aga suvel, palun väga, peenralt võetud värske salat on võrratu,» rääkis tippkokk.
Lisaks soovitas Uustalu, et ka teepakid võiks poodi jätta ja selle asemel ise teetaimi kasvatada või metsast korjata, samuti oli ta kahtleval seisukohal, kas lastemenüüs peab tingimata olema viiner.
Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Hiiu Lehest.