Erki Urva: NAG on suutnud esimeste kuudega jõuda märgiliste saavutusteni

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi kunagine peadirektor Erki Urva.
Estonian Airi kunagine peadirektor Erki Urva. Foto: Egert Kamenik/Postimees

Estonian Airi kunagise juhi Erki Urva hinnangul on Nordic Aviation Group (NAG) hoolimata mõningatest vajakajäämistest suutnud oma esimese kolme tegevuskuu jooksul saavutada märkimisväärseid tulemusi.

Urva tunnistas ETV saates «Ringvaade», et jälgib uue Eesti lennukompanii käekäiku väga hoolikalt, ühest küljest vaatab ta NAGi tegevust optimismiga, teisest küljest aga murega, sest iga algus on raske, vahendas ERRi uudisteportaal.

Tema hinnangul suutis NAG jõuda esimese kolme kuuga väga märgiliste saavutusteni.

«Minule teada olevalt omandas NAG Eesti lennutegevussertifikaadi sõna otseses mõttes loetud päevad tagasi, mis tähendab, et neil on esimene lennuk registris ning nad võivad varsti hakata opereerima,» rääkis Urva.

«Kui võtta arvesse seda hetke, mil Estonian Air pidi tegevuse peatama, siis suutis NAG üle võtta teise lennufirma tegevuse ja inimesed koju tuua,» märkis Estonian Airi kunagine juht, et sellist asja teiste Euroopa lennuettevõtete lahkumise puhul ta ei mäleta.

Eesti Vabariigi Valitsuse otsusega asutatud ja sajaprotsendiliselt riigile kuuluv lennufirma Nordic Aviation Group alustas koostöös viie Euroopa lennundusettevõttega reisijate teenindamist mullu 8. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles