Ministeerium: Eestis on toimunud plastiplahvatus

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilekotid.
Kilekotid. Foto: AFP / Scanpix

Keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna juhataja Peeter Eegi sõnul esineb Eestis ülepakendamist ning sealjuures kasutatakse liiga palju plasti.

Eek rääkis Vikerraadio saatele «Uudis+» antud intervjuus, et Eestis on aset leidnud nii-öelda plastiplahvatus, vahendasid ERRi uudised.

«Viimastel aastatel on väga kiiresti suurenenud plastpakendi turuletoomine. Ka taaskasutamine on suurenenud, kuid see ei ole see kuidagi suutnud sammu pidada,» tõdes ta.
 
Eegi hinnangul vaataksid ettevõtted oma pakendamise lahendused üle ehk sel juhul, kui taaskasutusteenuse tasud annaksid otsesemalt ja selgemalt edasi tegelikke kulusid pakendi käitlusele.

«Paljude ettevõtete jaoks oleks see piisav majanduslik motiiv suhtuda mõnevõrra teisiti oma pakendamislahendustesse – vähendada pakendeid seal, kus on võimalik ning valida paljudel juhtumitel lihtsamini ümbertöödeldav ja järelikult ka odavam pakkematerjal,» sõnas Eek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles