Vallajuhi hinnangul vähendab väina tamm kinnisvara väärtust (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhu- ja Saaremaa vahel asuv Väikse väina tamm.
Muhu- ja Saaremaa vahel asuv Väikse väina tamm. Foto: Raigo Pajula

Orissaare vallavanem Vello Runthal leiab, et Väikese väina tammi põhjustatud häired väina veevahetuses on kaasa toonud piirkonna liivarandade kadumise ja kinnisvara väärtuse vähenemise, kirjutab Saarte Hääl.

Vello Runthal rääkis jaanuaris toimunud Väikese väina töörühma koosolekul, et väina keskkonnaseisundi halvenemine avaldab mõju mitte ainult tammi ümbrusele, vaid setted ja kinnikasvamine ulatuvad tammist juba 10 kilomeetri kaugusele.

«See ei ole Orissaare ja Pöide mure, see on mõlema saare ranniku mure ja Leisi valda puudutab see ka,» osutas Runthal.

Piirkonna rannajoonel on elukeskkond üha enam häiritud: kinnisvarahinnad on langenud ja liivarannad kaovad. Pulli panga alla on tekkinud vesihernes, mida pole seal kunagi varem olnud.

Vello Runthal ütles, et Orissaare niinimetatud titerannas, mis oli väga ilus ujumiskoht, laiutavad liivaranna asemel nüüd pilliroog ja paks mudakiht ja seal ei käi enam keegi ujumas. Paarkümmend aastat tagasi oli selle ranna väärtus kinnisvarana kindlasti palju suurem kui praegu. «Praegu on see proua Saagimi käes ja ma usun, et keegi ei taha seda talt eriti osta,» möönis vallavanem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles