Tänavu on vahele jäänud mõnikümmend illegaalset võõrtöötajat

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötajad. Pilt on illustreeriv.
Töötajad. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Eestis on sel aastal läbi viidud väärteomenetlus ebaseadusliku töötamise eest 89 välismaalasele.


Lisaks on välismaalastele läbi viidud 6 väärteomenetlust töötamise tingimuste rikkumise eest, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ene Vihtla.

Tuvastatud rikkujad on reeglina meie naaberriikide kodanikud. Karistada saab neid rahatrahviga ja riigist välja saatmisega. Märkimisväärselt suuri rikkumisi seoses võõrtööjõuga tänavu tuvastatud pole, ütles migratsioonijärelevalve büroo juhataja Toomas Kuuse.

Mullu viidi väärteomenetlus ebaseadusliku töötamise või töötamise tingimuste rikkumiste eest 157 välismaalasele. Ebaseaduslikult töötavate välismaalaste arvu väikene kahanemine eelmise aastaga võrreldes on Kuuse sõnul tõenäoliselt seotud eelkõige üldise tööhõive vähenemisega Eestis.

«Osaliselt on sel aastal seoses ressursside vähendamisega vähenenud ka migratsioonijärelevalveametnike poolt teostatav füüsiliste kontrollkäikude arv, kuid seda on kompenseeritud teiste kontrollvõimalustega,» ütles Kuuse.

«Kui Eestis tööhõive taas tõusma hakkab, siis on oodata ka, et välismaalt Eestisse tööle tulevate isikute arv tõuseb. Sel juhul võib suureneda ka rikkumiste menetluste arv,» märkis ta.

Tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis ütles eelmisel nädalal, et õigustamatud piirangud võõrtööjõu palkamisele on toonud osades majandusharudes kaasa võõrtööjõu mustalt kasutamise. Seda, et statistika kohaselt on tänavu võõrtööjõu kasutamine vähenenud, Kriis kommenteerida ei osanud. Kriisi sõnul on talle signaalid võõrtööjõu kasutamisest tulnud ettevõtjatelt. «Mina annan edasi, mille üle ettevõtjad muret tunnevad,» lausus Kriis. «Palju politsei neid kinni püüab, see on politsei küsimus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles