Autoabil praegu igav ei hakka

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Falcki autoabi Tallinnas Endla tänava liikluses.
Falcki autoabi Tallinnas Endla tänava liikluses. Foto: Peeter Langovits

Falck Autoabi saab praegu sadakond väljakutset päevas, mida on kaks korda enam kui tavaliselt - sagedamini tuleb sõidukeid hangest välja aidata ja akule lisavoolu anda.


«Ega igav ei hakka,» vastas Falck Autoabi tehnik Tauno Kuum küsimusele, kas käed-jalad tööd täis. Koostööpartnerite abiga suudetakse küll kõik telefonil 1888 tulevad väljakutsed ära teenindada, kuid kuna neid on palju, siis tuleb klientidel varuda kannatust. Hetkel näiteks on tekkinud väike järjekord.

Koos partneritega on üle Eesti töös korraga 50 abisõidukit. Suur nõudlus pole seni veel hinda tõstnud. Tavaväljakutse maksab Tallinna piires 380 krooni. Kaugemale tellides tuleb tasuda 12 krooni iga kilomeetri eest ja ajatöö puhul 200 krooni 15 minuti eest.

Padaorus käis Falcki Autoabi, siis kui teesulg oli likvideeritud, autosid ära toomas üsna mitu korda.

Põhiline hulk väljakutseid tuleb neilt, kes oma auto hange kinni sõitnud. «Tuleks ikka vaadata, kuhu sõita. Kui hooga hange sõita, pakib lumi auto alla kinni, rattad käivad ringi ja sinna see sõiduk jääbki. Parkimiskoht tuleks enne lumest ikka vabaks lükata, ega muud ei oskagi õpetuseks öelda,» sõnas tehnik.

Libedaga juhtub ka palju kokkupõrkeid. Lisaks tuleb autoabi mehaanikutel käia kohapeal aku- ja rehviprobleeme lahendamas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles