Uus Maailma Kaubanduskeskus laseb end oodata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma Kaubanduskeskuse krunt.
Maailma Kaubanduskeskuse krunt. Foto: CHRIS HONDROS/AFP

Jätkuv segadus USA munitsipaalvõlakirjade turul võib hakata segama Maailma Kaubanduskeskuse krundi arendust Manhattanil.

Kuna pikaajalised intressimäärad möödunud nädalal hüppeliselt tõusid, ütlevad arendaja Silverstein Properties ja maa omanik New Yorgi ja New Jersey sadamavalitsus, et viie uue pilvelõhkuja ehituseks plaanitud 1,3 miljardi dollari hankimine 40-aastaste võlakirjade müügi abil lükatakse edasi.

Olukorraga tuttavate allikate sõnutsi lähtutakse nüüd printsiibist, et «eks homme vaatame, mis saab».

Samas peab võlakirjade müük kindlasti jaanuari lõpuks teoks saama, sest vastasel korral hakkab venima ühe uue tormi ehk 64-korruselise 4 World Trade Centeri ehitus, ütles üks lähedalseisev allikas.

Pilvelõhkujasse on plaanitud ligi 168 000 m2 kontoripinda.

Torn on juba kerkinud 10. korruseni. Selleks on kasutatud kindlustusraha, mis laekus Silversteinile pärast 11. septembri rünnakut.

«Samas on parem oodata, kuni võlakirjaturg stabiliseerub,» ütles Silversteini pressiesindaja Bud Perrone.

USA riigivõlakirjade intressid hüppasid üles pärast seda, kui president Barack Obama läks kompromissile vabariiklastest seadusloojatega, et pikendada George W. Bushi poolt kehtestatud maksusoodustusi.

Paljud muretsevad nüüd, et Ühendriikide eelarvepuudujääk võik seetõttu veelgi kiiremas tempos kasvama hakata.

Perrone’i sõnutsi peaks 4 World Trade Center siiski 2013. aasta lõpuks valmis saama.



Copyright The Financial Times Limited 2010.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles