Aiaraamatu valikul eelista kodumaist autorit

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatupood.
Raamatupood. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Aastakümneid aiandusega tegelenud Raigo Roosve soovitab aednikule raamatupoest kinki valides eelistada Eesti autorite loomingut.

Roosve andis aiandusalaste raamatute valikuks nõu eilses Vikerraadio saates «Aiatark». Esimese soovitusena tõi ta välja just Eesti autorite eelistamise. Roosve sõnul on Eesti autoritel välisautoritega võrreldes olemas kogemused näiteks selle kohta, kuidas mõni taim talvitub ja külmale vastu peab. Välisautorid võivad aga kajastada näiteks Kesk-Saksamaal kasvavaid taimi, mis aga meie kliimas talvele ja külmale vastu ei pea. «Seepärast soovitaks ikkagi Eesti autorite väljaandeid,» ütles Roosve.

Teise valikukriteeriumina tõi ta välja illustratsioonid – rohke ja suure pildimaterjaliga raamatud on tema hinnangul aiapidajale väärtuslikumad ja annavad hea ettekujutuse taimede erinevustest, kasvust.

Kolmandaks soovitas Roosve valida laia teemavalikuga raamatu. Üldisest harivast raamatust on tema hinnangul rohkem rõõmu ja abi, kui väga kitsale valdkonnale spetsialiseeruvast käsiraamatust. Hea näitena tõi ta seejuures välja Laanede aianduse käsiraamatu, kus on räägitud nii aiaplaani tegemisest kui ka sellest, kuidas naabritega suhelda, kui on plaanis aeda midagi suuremat istutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles