Moskvalasi ootab ees ühistranspordi kallinemine

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dostojevskaja metroojaam Moskvas
Dostojevskaja metroojaam Moskvas Foto: SCANPIX

Moskva linnavõimud kavatseb uuest aastast tõsta metroopileti hinda kahe rubla ehk 80 sendi võrra 28 rublani (10,65 krooni).

Linnavalitsuse plaanist saab lugeda Moskva regionaalse energeetikakomisjoni koduleheküljelt, vahendas Lenta.ru.

Korruptsioonivastasesse ekspertiisi peaks dokument jõudma 23. detsembriks. Millal see linnapea Sergei Sobjanini lauale jõuab, pole praegu teada.

Kui määrus jõustub, siis ühe rubla võrra kallineb sõitmine ka bussi, trammi ja trolliga, talongi hinna kerkides 25 rublani ehk 9,50 kroonini.

Sõidukijuhilt ostetud pileti hinda linn tõsta ei kavatse ja see jääb uuel aastal 2010. aasta ehk 28 rubla tasemele (14,25 krooni).

Mosgortrans ei kinnitanud Lenta.ru-le informatsiooni sõidupiletite kallinemisest. Pressiteenistuse ametnike sõnul avaldatakse uued tariifid lähiajal.

Moskvalaste jaoks läheb sõitmine ühiskondliku transpordiga kallimaks igal aastal. Näiteks 2009. aastal maksis metroopilet 21 rubla, buss-tramm-troll 19 rubla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles