Nitroferdist koondatuist on vaid 12 protsenti töö leidnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NItroferdi väetisetehas.
NItroferdi väetisetehas. Foto: Sergei Stepanov

Väetisetootjast Nitrofert eelmisel aastal koondatud 421 inimesest on uue töö leidnud vaid 51 inimest, ligikaudu 70 inimest töötab aga endiselt Nitroferdis, tehes seal lihtsamaid töid.

«Arvestades seda, et Nitroferdis olid nii-öelda eluaegsed töötajad, kes seal terve elu töötanud ja tuge saanud olid, võib seda näitajat lugeda positiivseks,» ütles töötukassa Ida-Virumaa osakonnajuhataja Anneki Teelahk BNSile.

Teelahk tõi välja, et umbes 150 Nitroferdist koondatud inimest läks pensionile ja 150 on endiselt töötukassa kaudu töötuna arvel. «Nad otsivad praegu tööd ja koolitavad ennast, õppides näiteks arvutit kasutama,» märkis Teelahk.

Ta lisas, et tööd leidnud inimesed tegelevad väga erinevates valdkondades. «Valdav osa koondatutest olid meesterahvad ja paljud neist tegid näiteks bussijuhiload ja töötavad bussijuhtidena,» rääkis Teelahk ja lisas, et töötatakse ka laotöölisena, keevitajana, turvatöötajana, puidutöötlejana ja massöörina.

Nitrofert teatas möödunud aasta suvel, et koondab kõik 421 töötajat. Registreeritud töötuse määr Ida-Virumaal on kasvanud üle 10 protsendi − viimati oli see nii kõrge kahe aasta eest.

Maagaasist ja elektrist ammoniaaki ja karbamiidi tootev Nitrofert kuulub Ostchem Holding gruppi, mis koondab Ukraina suurärimehega Dmitri Firtašiga seotud Group DF keemiatööstuse varasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles