Suverehvidega veoautod ummistasid Padaorus liikluse

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervitusi Padaoru polaarjoonelt!
Tervitusi Padaoru polaarjoonelt! Foto: Postimees.ee lugeja

Maanteeameti Ida regiooni direktor Eugen Õis ütles E24-le, et ummiku Tallinna-Narva maanteel põhjustasid kaks suurt veoautot, ametnik soovitab veoautode liikumise lumetormi ajal keelata.

Õis märkis, et kellaaega ta ei oska öelda, kuid eile õhtul enne südaööd keerasid kaks suurt veomasinat end Padaorus kääri teele. Tugevas lumesajus ja –tuisus said autodele saatuslikuks kas juhtide vilets sõiduoskus või suverehvid.

Tee ummistanud veomasinaist ei pääsenud teised sõitjad mööda. Samuti ei saanud lumesahad enam teed lahti hoida. Tekkis hiigelummik, kus vangis sajad inimesed.

«Rohke lumi ja tuisk, nähtavus nullilähedane, lumekiht kasvas ja see põhjustaski ummiku, mille lahtiharutamine kestab,» ütles Õis.

Õis lisas, et loodetavasti taastub liiklus Tallinna-Narva maanteel veel täna enne pimenemist.

Õis ütles, et suurte veomasinate liikumine tuleks maanteedel tormihoiatuse korral keelata. «Kui suur veoauto jääb tee äärde seisma, siis lumes ta enam oma jõul edasi ei saa. Auto ei peagi teel risti olema, piisab sellest, kui seisab tee ääres ja lumekoristus on takistatud,» rääkis Õis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles