Lumemöll pingestab linnade ja valdade eelarveid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristus.
Lumekoristus. Foto: Margus Ansu.

Ootamatult rasked lumeolud sunnivad linna- ja vallavalitsusi oma lumekoristuseelarveid paisutama.


Saue vallavanem Andres Laisk tõdes, et vald otsustas oma järgmise aasta lumekoristuseelarvet kergitada seniselt kahelt miljonilt kroonilt kolmele miljonile.

Tema sõnul on valla üheks murekohaks just see, kuidas parandada riigi ja kohaliku omavalitsuse koostööd lumekoristustööde osas. Nimelt jooksevad Saue vallast läbi mitmed olulised riigiteed, mida aga maanteeamet ei suuda ettenähtud 36 tunniga puhastada. Seetõttu on vald sunnitud oma kulu ja kirjadega ka neid teid puhastama.

Küll avaldas ta lootust, et riik kompenseerib vallale need tööd, mida vald on oma kuludega riigiteedel teinud. Näiteks hindab Saue vald, et selle aasta alguses läbi viidud lumekoristustööde tõttu peaks riik vallale kompenseerima 600 000-700 000 krooni.

Rapla vallavanem Alar Mutli tunnistas, et eelarve olukord on küll pingeline, kuid see ei tähenda lumekoristustöödest loobumist.

Tema sõnul läksid valla 2009.-2010. aasta  talvehooaja lumekoristustööd lõhki koguni kolmekordselt ning ka praegu tõotab olukord sarnaseks kujuneda.

Samas kinnitas ta, et lumekoristuseks vald täiendavat raha oma haridus-, sotsiaal- ning kultuurivahenditest ei kaasa ning kasutatakse siiski seda raha, mis ette nähtud teede korrashoiuks.

Keila linnavalitsuse pressiesindaja Valdur Vacht märkis, et linnal on kolmeks aastaks sõlmitud AS-iga Keva kolme miljoni kroonine leping lumekoristustöödeks. Samas tõdes ta, et arvestades kahe viimase aasta lumeolusid on seda ilmselgelt vähe.

Samas on Vachti sõnul ettevõte endale hankega sellise riski võtnud ja kuidagi tuleb hakkama saada.

Ta lisas, et  juba praegu on linn oma raha eest täiendavalt lumekoristustöödeks juurde tellinud kaks traktorit.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles