Koger ja Partnerid on 35 miljoniga kahjumis

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koger&Partnerid.
Koger&Partnerid. Foto: Raigo Pajula

Andres Kogeri ehitusfirma Koger ja Partnerid on praeguse seisuga 35 miljonit krooniga kahjumis.

«Loomulikult vastab tõele,» tunnistas Koger. Küsimusele, millest taoline kahjum tuli, küsis ärimees retooriliselt vastu «ega sa eile sündinud ole,» viidates ehitusturu üleüldisele madalseisule.

Möödunud aasta lõpetas ettevõte küll 5,7 miljoni kroonise kasumiga, kuid nagu tunnistas firmajuht aruandes, ei tähenda see veel head käekäiku.

Aruande kohaselt on firma põhiline elatusallikas - riigihangetel osalemine – muutunud kahjumlikuks, mistõttu ei võeta neist enam osa.

«Normaalses majandustegevuses peaksid olema sellised pangatooted nagu garantiid ja faktooring Eesti riigi vastu madala riskiga kergesti kättesaadavad tooted. Kahjuks hindavad meie peapartnerid SEB ja Swedbank neid täna ülisuure riskiga toodeteks, millistega pärsitakse oluliselt ettevõtete tegevusvõimekust Eesti turul,» kirjutas Koger.

Selle aasta oktoobris teatas Riigi Kinnisvara, et taganeb töövõtulepingust konsortsiumiga Koger & Partnerid ja Eltron Koidula raudteepiirijaama hoonete ja nõrkvoolusüsteemide projekteerimiseks-ehitamiseks.

Koidula projektidirektor Urmas Leinfeldi sõnul tekkis oluline mahajäämus jaamahoone ja tolli-veterinaari laohoone ehitusel, samuti jäädi graafikust maha teistel lepingu esemeks olevatel objektidel.

Koger võttis omaks RKASi süüdistused Koidula piiripunkti ehituse viibimise osas, kuid märkis, et need olid tingitud tellija ja ehitaja vahelistest erimeelsustest.

Täna jõudis ehitusfirma kohtusse, kus ettevõtte endine partner OÜ Geraldoone nõudis pankroti välja kuulutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles