Gordon Brown: euroalas tuleb uuel aastal suur kriis

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gordon Brown.
Gordon Brown. Foto: SCANPIX

Endise Suurbritannia peaministri Gordon Browni arvates ootab euroala järgmise aasta alguses suur kriis.


«Mulle tundub, et 2011. aasta esimestel kuudel tuleb euroalas suurem kriis,» ütles Suurbritannia parlamendi liige, aastail 2007-2010 peaministri ametit pidanud Brown BBC-le.

Browni arvates ei piirdu euroala probleemid vaid valitsuste võlgadega. Ta rõhutas, et lahendus tuleb leida ka euroala struktuursete jäikuste ning pankade hiiglaslike võlgade probleemile.

Struktuurseid reforme, mis on vajalikud selleks, et euroala toimiks ühisvaluutatsoonina, ei ole Browni sõnul ellu viidud ega neis isegi kokku lepitud.

Brown kutsus Euroopa poliitikuid valmistama ette laiahaardelist lahendust euroala rahanduslikele ja majanduslikele probleemidele. Suutmatus neid probleeme lahendada tähendaks Euroopale madalat majanduskasvu, kõrget töötust ja kahanevat elustandardit., hoiatas Brown. Ta lisas, et see mõjutaks ka euroalasse mittekuuluvat Suurbritanniat, sest riigi kaubandusest 60 protsenti toimub ülejäänud Euroopaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles