Leht: uus korruptsioonivastane seadus on puudulik

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Rein Lang
Justiitsminister Rein Lang Foto: Margus Ansu

Jaanus Rahumägi villaskandaal tõi välja olulise küsimuse - kas riigikogus menetletav uus korruptsioonivastane seadus kohustaks riigikogu liiget deklareerima tema käsutuses olevat villat Vahemere ääres? Vastus on ei, kirjutab Äripäev.

«Näiteks tuleb eelnõu kohaselt deklareerida liisitud auto kasutamine või ka Prantsuse Rivieras olev kinnisvara,» loetles justiitsminister Rein Lang uue seaduse plusse eelnõu esimesel lugemisel mullu septembris.

Tõepoolest - selleks, et kõrgemate riigiteenistujate majandushuvid oleks läbipaistvad eelkõige avalikkuse ees, pannakse neile kohustus märkida oma iga-aastasesse majandushuvide deklaratsiooni üles ka vara, mida nad aasta jooksul on kasutanud. Ent kohustuslikus korras märkimisele on seatud ajaline piir - nad peavad kasutama seda vara vähemalt neli kuud sama aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles