Rahumägi deklareeris arvelduskonto ammu kadunud pangas

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rahumägi sattus esmaspäeval enne korruptsioonivastase seaduse kohaldamise komisjoni ette astumist ajakirjanike piiramisrõngasse.
Jaanus Rahumägi sattus esmaspäeval enne korruptsioonivastase seaduse kohaldamise komisjoni ette astumist ajakirjanike piiramisrõngasse. Foto: Toomas Huik

Riigikogu liige Jaanus Rahumägi kirjutab oma selle aasta kevadel täidetud majandushuvide deklaratsioonis, et tal on nii arveldus- kui ka väärtpaberikonto Optiva pangas.

Optiva pank muutis oma ärinime Sampo pangaks aga juba kümme aastat tagasi, kui Sampo ostis kunagise Forekspanga järeltulija Eesti Pangalt.

Sampo müüs oma pangandustegevuse omakorda 2006. aastal Taani pangagrupile Danske. Nii et parimal juhul on Rahumägil arvelduskonto Danske panga Eesti filiaalis, mis kasutab siin jätkuvalt kaubamärki Sampo pank.

Viiekordset riigi keskmist palka teenival parlamendiliikmel Rahumäel on dekalratsiooni järgi arvelduskontod ka Swedbankis ja SEBs.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles