Putin käskis korrastada lennupiletite hinnad Moskva ja Kaug-Ida vahel

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin Habarovskis Ühtse Venemaa regionaalsel konverentsil.
Vladimir Putin Habarovskis Ühtse Venemaa regionaalsel konverentsil. Foto: SCANPIX

Vene peaminister Vladimir Putin andis rahandus- ja transpordiministeeriumitele korralduse selgitada välja, miks Moskvast New Yorki lennata on odavam kui Moskvast Venemaale Kaug-Idasse.

«Tuleb uurida, kust need hinnad pärit on, mis toimub kerosiiniga ja maksustamisega. Miks me loome lisatõkkeid sisetranspordis ja hõlbustame vedusid meie konkurentide jaoks,» selgitas Putin Lenta.ru vahendusel.

Riik subsideerib pensioniäride ja üliõpilaste lende Venemaa keskuse ja Kaug-Iga vahel. Samas kuulub riigile mitme lennufirma aktsiaid ja lisaks Aerofloti kontrollpakk.

Putini sõnul riik ei kavatse riik loobuda Kaug-Ida õhutranspordi toetamisest. Aastal 2011 on selleks nähtud ette 2,5 miljardit rubla.

Sel aastal toetas riik reisijate vedu Venemaa Euroopa osa ja Kaug-Iga vahel samuti 2,5 miljardi rublaga. Septembri lõpus seisuga oli soodustariifiga lennanud enam kui 300 000 reisija.

Varem on räägitud, et valitsus kavatseb viia sisse Kaug-Idaga sarnase toetuste süsteemi ka Moskva-Kaliningradi-Moskva liinil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles